Other languages

Fysiotherapie

De fysiotherapeut: specialist van het menselijk bewegen.

Wanneer (pijnvrij) bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is, bent u bij de fysiotherapeut(e) aan het juiste adres. De fysiotherapeutische zorg richt zich op de oorzaken van de gezondheidsproblemen en de gevolgen van ziekten en aandoeningen. Voortbouwend op het zoeken naar de oorzaken schenkt de fysiotherapeut(e) veel aandacht aan preventie.

Tijdens het onderzoek wordt een beeld gevormd van de bewegingsproblemen. In het onderzoek zoekt hij/zij naar oorzakelijke en behandelbare factoren, waarna een fysiotherapeutische diagnose opgesteld wordt. Op basis hiervan wordt, in samenspraak met de patiënt, het behandelplan opgesteld.

Het doel van de behandeling is het voldoen aan de hulpvraag van de patiënt, zodat hij/zij weer optimaal en pijnvrij kan bewegen binnen zijn/haar mogelijkheden. Deze doelen kunnen o.a. zijn: pijndemping, ontspanning, spierversterking, conditieverhoging, verbetering van de beweeglijkheid.

Hiertoe heeft hij een aantal middelen ter beschikking: massagetherapie, oefentherapie, shockwave therapie en fysische therapie i.e.z. De keuze voor deze verrichtingen wordt gemaakt op basis van de klinische ervaring van de fysiotherapeut(e) en de voorkeuren, wensen en verwachtingen van de patiënt.

Voor meer informatie: zie www.defysiotherapeut.com en www.kngf.nl

 

 

Other languages