Brabanders maken samen een vuist tegen kanker

Verbeeten Challenge groeit naar een driesteden-evenement in 2020
Wat is er nu mooier om samen op 1 dag in teamverband jezelf uit te dagen voor een goed doel? Dichtbij huis en de opbrengst wordt direct besteed aan kankerbestrijding in jouw eigen omgeving. Deelnemers betalen inschrijfgeld en kunnen zich laten sponsoren. De Verbeeten Challenge juicht iedere extra inzamelactie toe en is er altijd ruimte voor een nieuwe sponsor.

Op zondag 10 april is de derde editie van de Verbeeten Challenge. De uitdaging is om 1000 km in teamverband op sportieve wijze op één dag af te leggen. De wijze waarop bepaalt de deelnemer. Wandelen, fietsen, skeeleren, roeien, hardlopen, wielrennen, paardrijden en een Kids FunChallenge. Individuele inschrijvingen zijn ook welkom en zij sluiten aan bij het Verbeeten Team.

Het doel van de Verbeeten Challenge is geld inzamelen voor – en aandacht vestigen op – Verbeeten Fonds en Instituut Verbeeten. Als regionaal topinstituut voor kankerbestrijding, met vestigingen in Tilburg, Den Bosch en Breda strijden zij dag in dag uit tegen kanker, op een intensieve, mensgerichte manier. Om de best mogelijke zorg te kunnen blijven geven is geld nodig. De grote bergen geld die door landelijke organisaties zoals KWF bijeen worden gebracht, gaan echter uitsluitend naar academische onderzoeken. De Verbeeten Challenge wil Brabanders een sportief, laagdrempelig alternatief bieden voor alle andere fantastische evenementen voor goede doelen. Garantie hierbij is dat het bijeengebrachte geld levens in de directe omgeving kan redden.

Tot en met 2020 wil de Verbeeten Challenge groeien naar een driesteden-evenement, met een start&finish in Tilburg, Breda en Den Bosch. Dankzij de inzet van bedrijven, vrijwilligers en ruim 1300 deelnemers was 2015 een groot succes. Dit bedrag willen we in 2016 voorbij streven waarbij alle beetjes helpen.
Verbeeten Fonds

De volledige opbrengst van de Verbeeten Challenge gaat rechtstreeks naar Verbeeten Fonds. Zij zien erop toe dat iedere euro direct gaat naar onderzoek naar betere behandelmethodes tegen kanker.
De opbrengst van Verbeeten Challenge 2015 wordt gebruikt voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen voor patiënten met hersentumoren. Met moderne technieken is het waarschijnlijk mogelijk om tumoren in de hersenen zonder masker te bestralen. Momenteel is een masker nodig zodat de patiënt niet beweegt tijdens een bestraling. Zo wordt er niets van de tumor ‘gemist’ door de bestralingsbundel. Bestralen zonder masker is echter patiëntvriendelijker, terwijl dezelfde nauwkeurigheid bereikt kan worden.
De opbrengst van de Verbeeten Challenge 2016 zal eveneens worden besteed aan verder onderzoek naar mogelijkheden van een patiëntvriendelijke manier van bestralen voor patiënten met hersentumoren.
Wil je meer weten, sponsor worden, jezelf of je team aanmelden, ga dan naar www.verbeetenchallenge.nl

 

Leave a comment